Volim kuhati a još više jesti...
Purgersko Gastro Dokoličarenje
Blog
četvrtak, travanj 30, 2009


Lijepo vrijeme zdnjih dana a i godišnji odmor, bili su uzrok mog odsustva sa bloga. Jednostavno svaki slobodni trenutak koji nam se nađe, bježimo iz stana i provodimo vani. Naša kćer je konačno naučila voziti bicikl na dva kotača pa stalno tjera van. ;))))

Tako je bilo i jučer. Prije onog nevremena smo bili na Jarunu, gdje smo odšetali (neki su odvozili:) krug oko istog.  Kad smo došli doma bili smo jako gladni pa sam otvorivši frižider izvadila redom sastojke koje sam prije toga vidjela u jednoj prastaroj "Vegetinoj" kuharici, i sama sebi rekla ajde da probam.

I tako sam napravila tople sendviče. Vjerujem da nisam otkrila toplu vodu, i da ima jako puno varijacija na tu temu. Razlika je u sastojcima koji se mogu prilagodtiti svakom ukusu.  Jedino što bih promjenila jest da ću sljedeći puta koristiti tost umjesto običnog kruha, koji sam tu koristila (nisam htjela baciti kruh pa sam ga tako iskoristila)!

Sastojci:
6-8 šnita tosta
3 jaja
150 g šunke
150 g trapista (ili nekog drugog sira po izboru)
150 ml kiselog vrhnja
sol
papar
vegeta
peršin
0,5 dl mlijeka

Ovo su originalni sastojci, a vi se možete poigrati istima. Ja ću sljedeći puta dodati recimo mladi luk ili paradajz, pa možda dvije vrste sira umjesto jedne i tako...!Priprema:
Sir naribajte a šunku narežite na rezance ili kockice. Jaja istucite i u njig dodajte sir i šunku, vrhnje i začine. Svaku šnitu kruha namočite kratko u mlijeko pa ih naslažite u namazanu vatrostalnu zdjelu. Po njima naslažite nadjev i pecite u pećnici na 200°C dok ne dobiju lijepu boju!I to je to! Uživajte i sretan vam praznik rada. Ja ću sutra laganini sa svojom obitelji tradicionalno na grah u Maksimir. A vi?
dokolica @ 10:15 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare