Volim kuhati a još više jesti...
Purgersko Gastro Dokoličarenje
Blog
ponedjeljak, svibanj 4, 2009


Kad sam prvi puta pročitala naziv ovog kolača mislila sam da je riječ o onim klasičnim puslicama koje se rade od bjelanjaka. No prevarila sam se. Riječ je o kolaču koji me jako podsjeća na bosanske hurmašice od kokosa, a i slično se rade samo puno jednostavnije.

Tipičan bosanski, slatki kolač. Meni je to fino ali u vrlo malim količinama zbog obilja šećera.
Zapravo me k njemu privukla brzina izrade. Vrlo je brzo gotov. Za pola sata desert je na stolu.
Dakle ako ste ljubitelj slatkog, probajte, možda vam se svidi.



Sastojci:

250 g margarina
100 g šećera
1 jaje
50 ml mlijeka
1 prašak za pecivo
400 g brašna
100 g kokosovog brašna

sok od 1 limuna
200 ml vode
400 g šećera

Priprema:
U zdjeli prvo izmiksajte margari i šećer. Kad je pjenasto dodajte jaje. Još malo miksajte. Dodajte i mlijeko pa još sve izradite mikseerom. Brašno pomiješajte sa praškom za pecivo pa dodajte u smjesu od margarina. Promiješajte kuhačom. Dodajte kokos i rukom umijesite tijesto.
Sada pleh od rola obložite peki papirom. Na njega stavljajte kuglice od dobivenog tjesta, veličine oraha (ja sam radila malo veće).
pecite na 200°C dok ne porumene.



Na štednjaku u prikladnoj posudi otopite šećer i vodu kojoj ste dodali sok od jednog limuna. Kad sve provrije, kuhajte još neko kratko vrijeme. Kad je šerbe gotovo, vruče kuglice umačite u prohlađeno šerbe. Neka malo poiju tekučine ali ne previše da se ne raspadnu! Po želji stavljajte u papirnate košarice i poslužite ohlađeno!
dokolica @ 22:17 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare