Volim kuhati a još više jesti...
Purgersko Gastro Dokoličarenje
Blog
subota, siječanj 31, 2009


Jeli vam se ikad desilo da radite jedno a ispadne sasvim drugo. Meni je...i prije i danas...
Ovo što sam danas radila, trebalo je biti nešto što ameri zovu "shortbread". No problem je u tome što sam naišla na recept za "lemon shortbread" u kojem nije bilo točnih mjera. Zašto sam onda išla raditi baš to, od svih mogućih recepata koej sam mogla isprobati. Nemam pojma...

Valjda je tako trebalo biti. Sreća u nesreći je što su i ovi keksići ispali super. Mojoj su se obitelji svidjeli. Čak i maloj maiminoj mazi.



Kad sam malo analizirala fotku sa stranice sa koje sam preuzela recept, čini mi se da je fora u tome što za shortbread, tjesto mora biti tvrđe. Pretpostavljam da sam trebala dodati više brašna.

E sad, ako vam se dopadaju prhki kesići, držite se ovog recepta. Ako želite eksperimentitati, umijesite čvršće tjesto. Ne znam što drugo da vam kažem. :)))



Sastojci:
1 maslac
15 dag šećera
korica od 1 limuna, naribana
30 dag brašna

Priprema:
Pjenasto izmiksajte maslac i šećer. Zatim u to dodajte limunovu koricu, pa brašno malo po malo.
Umijesite tjesto, razvaljajte ga na debljinu malog prsta. Režite krugove (ili neke druge oblike po želji), stavlajte na lim obložen peki papirom. Pecite dok rubovi ne počnu dobivati smeđkastu boju, na 180°C.

Dobar Tek!
dokolica @ 11:07 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare