Volim kuhati a još više jesti...
Purgersko Gastro Dokoličarenje
Blog
nedjelja, studeni 16, 2008


Stvarno sam zadnjih desetak dana u koroničnom nedostatku vremena. Vrtić, kuhanje, posao, spavanje i tako u krug. Nemam vremena za ništa. Uključujući i kuhanje.
Kako ja volim kuhati u miru, a ne a brzinu, sve ostavljam za sljedeći tjedan. Natukla sam nešto slobodnih dana (6), pa se od utorka bacam na kuhanje.

Zato sam za danas odlučila, onako brzinski, napisati receptić za juhu od paradajza, za sve one koji ne znaju, a sumnjam da vas ima! :))))

No prije nego li se bacim na to, samo da kažem da sam jučer bila na velesajmu. Otišla sam na "Innterliber" sa mužem i kćeri. No bolje bi bilo da sam ostala doma. Takvu gužvu nisam dugo vidjela. Muči me samo jedna dilema, da li hrvati toliko čitaju, ili su otišli jer je ulaz bio slobodan? ;))

U moru knjiga, od kojih su neke jako zanimljive, ja sam kupila samo jednu. Kuharicu naravno! Dobro, i kćeri smo kupili neke knjigice. Bez toga nije moglo proći. :))

Kupila sam knjigu "Kolači" Dr.Oetkera. Svidjela mi se je na prvu, i nisam puno razmišljala. Puna je krasnih fotografija, sve je lijepo napisano i objašnjeno i to je to.Uskoro ću probati nešto iz  nje i naravno recept podjeliti sa vama!

A sad nan juhicu. Ovo je najdraža juha moje kćeri i ja ju jako često radim.

Treba vam:
pasirana rajčica
brašno
ulje
sol, vegeta
malo šećera

za noklice:
2 jaja
brašnoPriprema:
Na ulje stavite brašno (kao za zapršku), kad malo dobije boju, na to stavite pasiranu rajčicu, posolite i dodajte malo šećera da "ubijete" kiselost paradajza. Zalijte vodom, dodajte malo vegete i ostavite da zavrije. U međuvremenu istucite jaja, posolite ih i dodajte brašna toliko da dobijete gusto tijesto. Žlicom vadite noklice i ukuhajte ih u juhu. Smanjite vatru i kuhajte dok noklice ne isplivaju.
I to je to!
dokolica @ 19:12 |Komentiraj | Komentari: 13 | Prikaži komentare