Volim kuhati a još više jesti...
Purgersko Gastro Dokoličarenje
Blog
četvrtak, kolovoz 20, 2009
Tražeći crtiće za kćer po razno raznim torrentima, neki sam dan naišla na meni ne baš dragog Jamiea Olivera. Ma zapravo on mi je jako drag, čak i njegova kuhinja mi se dopada samo ja baš nisam ljubitelj začina a on ih kjoristi na tone! :)))

Vidla sam da i na forumu ima riječi o tome. Riječ je o serijalu "Jamie Oliver at home. I rekoh ja samoj sebi, ne budi isključiva nego pogledaj malo o čemu se radi. Moram priznati da sam oduševljena. Zapravo su recepti i više nego jednostavni. A o ukusu ne treba previše trošiti riječi. Vjerujem da je sve fantastično!

No ono što već dugo izbjegavam je nešto što se zove Creme Fraiche. Navodno je riječ o nečemu što je slično našem kiselom vrhnju ali monogo blažem. Navodno potječe iz Francuske.
E sad, kod Jamiea sam vidjela par salata koje mi se jako dopadaju a u dressingu on koristi kao jedan od sastojaka upravo creme fraiche!

Malo sam progooglala i naišla na recept kako ga spraviti kod kuće.
Ne znam jesam li uzela prave sastojke, jer kod njih ceme može biti svašta!
No ono što sam ja dobila uopće nije loše. Onako blago i kremasto, vjerujem sa uz dodatak ulja i limuna može biti fantastičan dressing.Sastojci:
500 g vrhnja za kuhanje
30 g kiselog mlijeka

Priprema:
Vrhnje za kuhanje zagrijte da bude između toplog i vručeg. Prelijte u zdjelu i dodajte kiselo mlijeko. Promiješajte i pustite da fermentira 12-ak sati. Tako pripremljen creme fraiche možete držati do tjedan dana u frižideru i koristiti ga u dressinzima ili kao preljev za voće tipa jagode, maline...i u raznim umacima.

I to je to!
dokolica @ 12:07 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare