Volim kuhati a još više jesti...
Purgersko Gastro Dokoličarenje
Blog
ponedjeljak, studeni 3, 2008


Moja kćer obožava čokoladno mlijeko. Mogla bi ga piti 24/7, 30 dana u mljesecu, 12 mjeseci u godini. Ne, ne pretjerujem. I inače voli mlječno ali čokolado lijeko joj je uz čokolino Nr.1!
Svako jutro za doručak jede čokolino, ama baš svako jutro, i svaki naš pokušaj da to promjenimo je propao. Evo danas sam je nakon 6 mjeseci prvi puta na prevaru dobila da doručkuje nešto drugo, i to uz suze, i na kraju kakav takav dogovor (bolje reći ucjenu sa moje strane)!

No da vas ne zamaram previše sa svojom kćeri, započet ću priću kako sam došla na ideju da napravim čokoladno mlijeko u kućnoj radinosti.

Otvorila sam jutros frižider i pogledala što je to što je načeto a nije do kraja potrošeno. Ne volim bacati hranu (nije da mi se ne dogodi, nažalost), pa pokušavam iskoristiti što se da.  Za oko mi je zapelo slatko vrhnje koje sam kupila. Naravno kupila sam litru, a trebalo mi je možda 2 dl. I tako ostatak je stajao, i stajao... Sjela sam za komp i počela tražiti što da napravim sa ostatkom. Manje više sve što sam našla, svodilo se je na kojekakve kolače sa kremama u koje ide slatko vrhnje, ili na koje ide tučeo slatko vrhnje ili ti ga šlag. To nisam htjela, pa sam nastavila tražiti, i naišla na recepo za čokoladno mlijeko. Naravno da više nisam imala potrebu tražiti jer me je ovo oduševilo. Iskoristiti ću slatko vrhnje, a kćer će biti happy!

Ovo funkcionira na principu razrjeđivanja po ukusu. Manje ili više čokoladno, slađe ili manje slađe.
Dakle prilagodljivo za svakoga. Vrlo je jednostavo za napraviti, a o brzini da i ne govorim.Treba vam:
3 dl slatkog vrhnja
15 dag čokolade za kuhanje (sa čokoladama možete eksperimentirati)

Priprema:
Zagrijete do vrenja slatko vrhnje. Maknite ga s vatre i dodajte čokoladu koju ste izlomili na komadiće.
Mješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
Sada malo dobivenog "koncentrata" ulijete u čašu, zailjete mlijekom, zasladite po želji, i voila!
Uživajte! I vi i klinci!

dokolica @ 09:55 |Komentiraj | Komentari: 10 | Prikaži komentare