Volim kuhati a još više jesti...
Purgersko Gastro Dokoličarenje
Blog
četvrtak, veljača 12, 2009


Rođendani! Ne znam slavite li vi svoj, ali ja svoj ne. Nekako mi se bedastim čini slaviti to što sam starija. :))))  Nije da se sramim godina niti ih skrivam ali ih niti ne slavim.
Ali zato slavimo rođendan naše kćeri.  A njen je rođendan 14.02. , na Valentinovo.

Kako ove godine ona prvi puta slavi svoj rođendan u McDonald's-u, doma će nam doći samo familija. Neki su već bili, neki će tek doći. I tako sam već radila tortu od sira by damijenestoslatko, a danas sam se odlučila na nešto što još nisam probala. Ovaj sam recept našla na nekoj od milijardu internet stranica, jednom davno i tako je ostao neisproban do danas.

Sve u svemu, rezultat je zadovoljavajući, s tom iznimkom što bih ja sljedeći puta u kremu stavila mlječnu umjesto tamne čokolade. Možda se varam ali mi se čini malo prejakom ovako u originalu.

Ako ste čokoholik, vjerujem da će vam se svidjeti. Meni je super. Uz malo šlaga sastrane....mmm!

Za tijesto:

5 jaja
200 g mljevenih badema
80 g maslaca
80 g šećera
1 vanil šećer
2 žlićice prašla za pecivo
2 žlice narančinog soka
200 g čokolade

Za kremu:

250 ml slatkog vrhnja
250 g čokolade (75% kakaa)

Za glazuru:

200 g čokolade
100 g maslaca



Priprema:
Šećer, vanilin šećer i maslac pjenasto izmiješajte. Dodajte žumanca, bademe, prašak za pecivo, narančin sok i rastopljenu čokoladu. Na kraju lagano umiješajte čvrsti snijeg od bjelanjaka.
Smjesu izlijte u kalup (ø 26 cm) obložen pek-papirom i namazan maslacem te pecite u pećnici zagrijanoj na 180˚C 50 minuta.

Za kremu, vrhnje zakipite i prelijte preko nasjeckane čokolade. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Ohladite najmanje sat vremena.Ohlađenu smjesu izmiješajte električnom miješalicom dok ne udvostruči volumen.

Pečeni ohlađeni biskvit prerežite i premažite pripremljenom kremom.
Prelijte čokoladnom glazurom koju ste pripremili tako da u ste u čokoladu, koju ste otopili na pari, umiješali omekšani maslac.

Dobar tek!
dokolica @ 15:52 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare