Volim kuhati a još više jesti...
Purgersko Gastro Dokoličarenje
Blog
petak, studeni 30, 2007
Ovo je jedno staro zagrebačko jelo, bolje rečeno, juhica koju je moja mama često radila, pa je i ja radim jer to moja obitelj rado jede. Ponovno se radi o nečemu što je brzo gotovo a jednostavno je za napraviti.
Kao i mnoge riječi na ovim prostorima i ova ima germanski korijen. Ne znam točno što znači jer mi njemački nije jača strana. Ali nije niti važno. Machen je raditi, dakle nešto radimo...
U ovom slučaju ujušak.

Za isti nam je potrebno:

Bijelo pileće meso (pileća prsa)
Luk
Mrkva
Korijen celera
Korijen peršina
Peršinovo lišće
Grašak
Pileći temeljac (od kocke)

Za
Brašno
Jaje
Sol

Priprema:
Na ulju malo prodinstamo luk. Dodamo korjenasto povrće i grašak (ako je svježi a ja preferiram takav) malo posolimo, dodamo pileće meso narezano na kockice i još malo dinstamo. Pospemo sa malo brašna (ovisno o tome koliko gusto volite) i malo pustimo da brašno "uvene". Zalijemo sa temeljcem i kuhamo dok sve nije fino i mekano. Od brašna soli i jaja umutimo nokice. Malom žlicom ih ukuhamo u ujušak i kad isplivaju na površinu...Voila! Pospite još svježim sjeckanim peršinovim listom i neka vam sva osjetila uživaju!
dokolica @ 10:38 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare