Volim kuhati a još više jesti...
Purgersko Gastro Dokoličarenje
Blog
srijeda, ožujak 4, 2009


Evo i mene nakon dosta vremena. Nažalost nisam našla vremena, a niti volje da nešto naškrabam na ove skromne stranice. Uhvatila me predproljetna fjaka. Niti sama ne mogu obajsniti što mi se događa. Da se ne poznajem rekla bih da sam lijena. :)))) Nadam se da je tome došao kraj i da ću biti kreativnija u danima koji dolaze. Dolazi Uskrs, trebat će mi kreativnost! ;))))

Ove sam keksiće našla u jednoj knjizi koju sam skinula s neta.  U originalu su to "Anis drops", no kako ja navedenog nisam imala, ja sam se poslužila vanilijom. Vi ako imate anisa, probajte sa njim.Meni ovi kolačići sliče na piškote, no ne znam kakvi će biti kada odstoje dan-dva! Ovako mi se čiini da će biti poput piškota.

Sastojci:
3 veća jaja
20 dag šećera
1 extrakt vanilije (ili anisa)
26 dag brašna
1/2 žličice praška za pecivo
1/2 žličice soli

Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180°C. Pomiješajte suhe sastojke (brašno, sol i prašak za pecivo)
U zdjelu razbijte jaja te ih miksajte 3 minute, dodajte šećer pa miksajte još 3 minute. Dodajte ekstrakt vanilije (ili anisa). Smanjite brzinu pa umiksajte suhe sastojke.
Gotovu smjesu stavljajte na papir za pečenje (sa žlicom ili uz pomoć vrećice za ukrašavanje) sa malo razmaka između njih. Pecite dok ne budu svijetlo zlatne boje (ne smiju jako potamiti).Vadite ih na tanjur dok su još vrući.
Ovi keksići mogu stajati do 3 dana, ali kod mene na prežive niti 3 sata! :)))
dokolica @ 12:29 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare