Volim kuhati a još više jesti...
Purgersko Gastro Dokoličarenje
Blog
utorak, rujan 16, 2008


Danas mi je trbao brzinski ručak. Prolazila sam u Getrou pored odjela mesnice i vidjela svježe pakirana svinjska jetra. Sinnulo mi je istog momenta. Moj muž obožava jetrica. I tako sam u roku keks, riješila današnji ručak. To volim. ;)))))))

Dakle bično jetra spremam na način da ih narežem na taknke odreske, uvaljam ih u brašno i na vrućem ulju ispržim na naglo, te na kraju dodam sitno sjeckani češnjak.
Danas sam ih odlučila apraviti sa lukom također na naglo. Malo duže traje ali je jako fino.

Za to će vam trebati:

oko 1/2 kg svinjskih jetrica
1 veći luk
malo vina (ako ne volite može i voda)
lovorov list
sol, papar, vegeta


Priprema:
Jetrica operite i narežite na odreske po želji. Ja sam ostavila malo deblje jer su onda manje žilava.
Ako volite na tanje, nije bed!
Luk narežite na listiće i popržite ga kratko na ulju. Dodajte jetrica i lovorov list i dinstajte ih uz povremeni dodatak vode.





Kad su već skoro gotova, zalijte ih vinom i začinite solju, paprom i vegetom. Dinstajte ih dok vino ne ispari a onda ih zapecite koliko volite. Ja volim reš pa sam ih malo jače zapekla. I to je to!
Dobar tek!
dokolica @ 14:08 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare