Volim kuhati a još više jesti...
Purgersko Gastro Dokoličarenje
Blog
petak, svibanj 9, 2008Razmišljala sam što danas napraviti za ručak. Kćer mi ima streptokoknu anginu i teško guta pa ne jede već 2 dana skoro  ništa. I mi smo skupa s njom već 2 dana na juhama (iz solidarnosti).
Kako joj je danas bolje i ne boli je kad guta, odlučila sam se za malo svinjetine na naglo i valjuške od krumpira.  Brzo je gotovo a svima fino.

Ovo je idealan ručak za napraviti kada dođem kući s posla mrtva umorna pa mi se ne stoji kod štednjaka. Ako sam stvarno u banani (što ono kažu) onda kupim gotove ledo valjuške i voila...ručak je tu začas, svima je ukusan a meni brzinski. 

Sastojci:
svinjski šnicli
soli papar
brašno
crvena paprika
1 češanj češnjaka
ulje
voda za zalijevanje

valjušci od krumpira (home made ili smrzuti...ovisi o situaciji)Priprema:
Meso operemo, posolimo i popaprimo. Pomiješamo brašno sa crvenom mljevenom paprikom i u tu mješavinu umačemo jednu stranu mesa. Na vruće ulje stavljamo pržiti meso prvo sa pobrašnjenom stranom prema dolje. Kad je dobilo boju, okrenemo i ponovimo. Tako zapečeno meso zalijemo vodom da ga ona pokrije dodamo češnjak (cijeli), pokrijemo i dinstamo dok se voda ne reducira i ne ostane nam fini umak. Po potrebi možete ostaviti više vode (ako želite više umaka) i zgusnuti ga mješavinom brašna i crvene paprike (koje razmutimo sa malo vode).Gotovo meso serviramo sa kuhanim valjušcima i zelenom salatom.
Uz ovo jelo možete po želji umjesto valjušaka poslužiti rižu ili pire krumpir, kako vam draže.Dobar Vam Tek!!!


I na kraju danas je dan Europe pa stoga svima skupa želim sretan dan EUROPE!

dokolica @ 15:54 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare