Volim kuhati a još više jesti...
Purgersko Gastro Dokoličarenje
Blog
utorak, prosinac 30, 2008


Jeste li ikada imali višak bjelanjaka sa kojima niste znali što napraviti? Vjerojatno jeste.
Meni u frižideru stoje 2 bjelanjka koji su mi ostali od kolača (e sjećam se od kojeg) i svaki dan kad otvorim frižider, samoj sebi kažem "-dans ću nekaj napraviti!", i naravno ništa e apravim. Ili nemam vremena, ili se ne sjetim ili me nešto spriječi. E danas sam konačno odlučila nešto s njima napraviti. Ali neplanski je ispalo.

Na božićnom Velesajmu sam kupila malu knjižicu "Kolači". Stavila sam je među papire koji mi stoje pored laptopa i tako je stajala do danas dok krajičkom ok nisam zapela za nju. Tko zna koliko bi još tako stajala, ali eto, danas je došla na red!U toj maloj knjižici, spada u kategoriju onih koje možete nositi u džepu, ima krasnih, mahom suhih kolača. Knjižica se sastoji od 25 recepata a na sredini je članak "Osnove pečenja kolača".
Sve u svemu, simpatično i korisno. Za 10 kuna, definitivno ispaltio! :))))

Listajući ti knjižicu naišla sam i na ove "Jednostave poljupce" (Puslice). Čim sam okrenula stranicu sinulo mi je da moji jadni, ostavljeni, usamljeni bjelanjci čekaju upravo ovakav recept, pa da i oni ispune svoju svrhu.

Sve je vrlo brzo gotovo i ispadnu krasni. Moram priznati da sam puslice radila već u nekoliko navrata ali mi nikada do sada nisu ovako dobro ispale. želim vjerovati da je stvar u receptu a e u meni!Dakle, da skratim priču, ako i vi imate koji bjelanjak viška, evo krasnog recepta, kojeg naročito djeca, obožavaju.

Sastojci:
1 bjelanjak
125 g šećera u prahu
1 žlićica octa
1 žlica vrele vode

Priprema:
Sve sastojke stavite u zdjelu i izmiksate u čvrstu smjesu. Vrečicom za ukrašavanje ili žlicom,  stavljate hrpice smjese na lim koji ste obložili papirom za pečenje. Sušite ih na 100°C dok ne budu suhe i hrskave.
Spremite ih u kutiju koja se može hermetički zatvoriti.p.s. Malo smo se poigrali s oblicima...i to se može...prepustite se svojoj mašti!
Snjegovića nismo dovršili... morala ge moja ljubav (ona manja) pojesti!


I to je to!
dokolica @ 17:57 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare