Volim kuhati a još više jesti...
Purgersko Gastro Dokoličarenje
Blog
nedjelja, rujan 21, 2008


Neki sam dan išla u dućan i kupila onako eplanski lisnato tijesto, neznajući što ću od njega napraviti.
Znala sam da će biti nešto za većeru, jer mi dragi radi popodne a ja ujutro, dakle treba ga dočekati sa nećim finim, mirišljavim i toplim! ;)))

I tako sjetim se ja da imam dakle lisnato, otvorim frižider i odlučim se puniti ga sirom i šunkom. Zala sam da negdje imam davno prepisani recept, upravo za takvo nešto.
I gle vraga, u recept ide sve što sam imala kod kuće, što je pravo čudo, jer kad god idem raditi nešto što još nisam radila, barem jedan od sastojaka nemam doma. :((

No ovaj puta sve se poklopilo.
Reći ću vam samo da je muž bio oduševljen, a i kćer je bila više nego zadovoljna. Kad je njoj bilo fino onda zači da stvarno tome i jest tako, jer znate da su klinci najžešći kritičari svega pa tako i mamine kuhinje! ;)))

Evo što vam treba:

1 paket lisnatog tijesta
1 kiselo vrhnje
1 jaje
10-15 dag naribanog sira
10-15 dag šunke ili neke druge salame narezane na rezance

p.s. možete i mijenjati omjer šunke i sira po želji. Moj dragi je izrazio želju za više sira a manje šunke. Dakle kako vam paše, odnosno što više volite. Meni je osobno draže malo više salame! :))



Priprema:
Tijesto pustite da se otopi na sobnoj temperaturi. Razvaljajte ga. U zdjelici pomiješajte jaje i kiselo vrhnje, dodajte sol, papar i vegetu. zatim dodajte sir i šunku. Pripremljeni nadjev podijelite na dva dijela i time premažete razvaljano tijesto. Zarolajte i stavite u predhodno nauljeni lim za pečenje. Isto ponovite sa drugim dijelom tijesta. Rolade premažite žumanjkom i malo ispikajte vilicom.
Pecite u pećnici na 180°C dok ne porumeni!

Voila! Bon apetit!
dokolica @ 20:29 |Komentiraj | Komentari: 21 | Prikaži komentare