Volim kuhati a još više jesti...
Purgersko Gastro Dokoličarenje
Blog
srijeda, studeni 19, 2008
                             

Dolazi vrijeme blagdana i shodno tome, vrijeme kolača. Kako imam još sasvim malo vremena za isprobavanje istih, koristim svaki slobodni trenutak, kako bih iskristalizirala listu onih kolača koje ću praviti. Naravno imam nekoliko vrsta koje radim svake godine a dodam i pokoju novu, čisto da se razbije monotonija. :)))))

Ovo što danas ovdje predstavljam je još jedan u nizu onih koji su prošli probu.
Sastojci su vrlo uobičajeni, dakle nema trčanja u dućan, jer ste u zadnji čas shvatili da vam nešto fali.
Maslac, šećer, brašno, limun...sve što uglavnom uvijek imate doma.
I ono što je jednako (ako ne i više) važno, brzina. Vrlo je brzo gotovo. Meni u mojem ludom ritmu, to čini veliku razliku.

Ono što me je privuklo k ovome receptu jest limun. Kad vrtim film unazad, ne mogu se sjetiti da sam ikada radila kolač od limuna.

Kako uvijek postoji prvi puta za sve, tako je i limun došao na red. 

                                     

Za podlogu:

220 g maslaca
110 g šećera u prahu
220 g brašna
malo soli

Izradite maslac (ostavite ga na sobnoj temperaturi), dodajte mu šećer, pa brašno i malo soli, te umijesite tjesto. Utisnite ga u protvan (23 x33 cm otprilike). Pecite na 180°C 15 minuta.
Izvadite ga i ostavite da se malo ohladi.

Fila:
4 jaja
30 g brašna
400 g šećera
6 žlica svježe ocijeđenog limunovog soka
naribana korica od 2 limuna

Izmiješajte šećer i brašno. Dodajte im izmućena jaja, sok od limuna i koricu limuna. Prelijte preko podloge i pecite još 25 minuta na 180°C. Ohladite i režite na željene oblike i veličine!

                                  

I to je to! Nama je jako fin, toliko da ga gotovo više i nema.


dokolica @ 14:23 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare