Volim kuhati a još više jesti...
Purgersko Gastro Dokoličarenje
Blog
subota, svibanj 23, 2009


Nema me na blogu, nema me na netu, ma nema me nigdje osim vani i na poslu. Hehehe, obožavam proljeće, ali ovo je više ljeto nego proljeće. Nema veze...iako mi vručine ne odgovaraju pretjerano, nekako kad sunčeko izađe, odmah sam bolje volje.

Ne znam kako vi, ali sad kad su počele vručine ne palim rol. Neda mi se. Dans je iznimka jer je mužu imendan pa sam ispekla kolač, čiji recept želim podjeliti sa vama. Kokos je za mene idealan u svim kolačima. Nema tog kolača u čijim je sastojcima i kokos a da meni nije dobar. Barem ga do danas nisam probala. ;))) Ovo je jedan vrlo jednostavan i brzinski recept, pa ako vam se svidi na čitanje, probajte!



Sastojci:
4 jaja
12 žlica šećera
1 dl ulja
1 dl mlijeka
12 žlica brašna
1 prašak za pecivo
2 žlice kakaa


Za kremu:
0,5 L mlijeka
10 žlica šećera
3 žlice brašna
100 g kokosa



Priprema:
Jaja istucite sa šećerom, dodajte sve sastojke osim kakaa (jedan po jedan)i izmiksajte. sada prepolovite smjesu i u jednu polovicu stavite kakao. Izlijte tamni dio u namašćen i pobrašnjen protvan i zapecite 5-7 minuta u rolu. Izvadite van, premažote kremom i prelijte svijetlim dijelom biskvitne kreme. Ispecite do kraja (pecite na 180°C).



Za kremu zagrijte mlijeko sa šećerom i u vrelo ukuhajte mješavinu kokosa i brašna. Vruću kremu nanosite na malo zapećeni tamni biskvit. Po želji prelijte glazurom od čokolade i pospite kokosom!
I to je to!

Dobar Tek!
dokolica @ 11:52 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare