Volim kuhati a još više jesti...
Purgersko Gastro Dokoličarenje
Blog
utorak, siječanj 27, 2009


Saftovi...tijesto...njoki...kombinacije su nebrojene, i ja ih sve redom obožavam.
Jučer sam iz škrinje izvadila komad junetine, koji je prvotno bio namjenjen kuhanju u juhi. No kako naša kćer do sljedećeg tjedna ne ide u vrtić, ta i deja pada u vodu jer ne ljubi pretjerano istu.

Zato sam se odlučila napraviti juneći saft i uz to tijesto. Koje djete to ne voli. Ja ga još nisam srela.
E sad. Povadila sam iz frižidera sve za što sam smatrala da u taj saft može ići.
Zato sam ga i nazvala svaštara. Ako ste ljubitelji saftova, možda vam se svidi pa probajte.

Sastojci:
junetina (narezana na sitne kockice...mi tako volimo)
luk
mrkva
celer
temeljac (ja sam ga napravila sa kockom za juhe)
senf
umak od gljiva (u prahu)
sol
papar
vegeta

tjestenina

zelena salata

Priprema:
Na ulju prodinstajte luk dok malo ne omekša.


Dodajte junetinu, te dinstajte 20-ak minuta.


Dodajte korjenasto povrće pa nastavite dinstati.


Zalijte temeljcem. Dinstajte dok meso ne omekša.


Zatim dodajte začine, senf i razmućeni umak od gljiva (ja sam ga razmutila u malo vode i dodala k mesu). Po želji i potrebi možete sve skupa još zgusnuti sa brašnom i malo crvene paprike, no čini mi se da nema potrebe, jer samo povrće umaku daje potrebnu gustoću.



Skuhajte tjesteninu, prelijte umakom i poslužite uz zelenu salatu. Ja sam je poslužila uz dressing od ulja, octa, vegete, majoneze i senfa.


Naravno ovdje možete improvizirati koliko vam volja. Možete dodati koncentrat rajčice po želji, izbaciti umak od gljiva, umjesto tjesta poslužiti njoke ili rižu...kombinacija koliko vam volja...!

Dobar Tek!
dokolica @ 18:26 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare