Volim kuhati a još više jesti...
Purgersko Gastro Dokoličarenje
Blog
četvrtak, kolovoz 20, 2009


Jučer mi se je jelo nešto slatko, ali opet ne previše slatko. Izbor je pao na ovaj jednostavan receptić, koji već neko vrijeme čeka da ga isprobam, ali kako ja uvijek nešto kompliciram, ove jednostavne stvari su na čekanju!

Trebala sam sutra ići raditi ali sam zamolila šefa da mi da još malo godišnjeg (ostalo mi još desetak dana za zimu, ali mi baš nešto iskrslo pa mi treba sada) i on, dobar kakav je, mi dao! Hehehe.
Tako da sam dobila volju za sve pa i za kuhanje! A baš za to u zadnje vrijeme nisam imala volje. Ok ono osnovno sam naravno kuhala, ali nije mi se dalo ništa novo isprobavati i raditi.
Eto kako još malo godišnjeg može čovijeka oraspoližiti. Hehehehe!

Ajmo sad na receptić. Vrlo je jednostavan i brz. Nema puno kompliciranja, a sve što vam od sastojaka treba uglavnom svi imamo u frižideru!

Sastojci:
3 jaja
1 jogurt
14 žlica glatkog brašna
1 prašak za pecivo
1 vanil šećer
2-3 žlice šećera



Priprema:
Jaja istucite mikserom pa im dodajte jogurt. Promiješajte još malo sa mikserom. Mikser maknite na stranu jer vam više neće trebati. Sada pomiješajte brašno sa praškom za pecivo a šećer sa vanil šećerom. prvo u smjesu jaja dodajte šećer, izmiiješajte žlicom ili kuhačom. Sada dodajte brašno i opet sve dobro izmiješajte da dobijete glatku smjesu.
Ugrijte veću količinu ulja u dubljoj posudi. Žlicom vadite smjesu i spuštajte ju na vruće ulje. Pecite do zlatno žute boje, okrenite, pecite sa druge strane i vadite na papirnate ubruse da se ocijedi višak ulja. Mlake uštipke posipajte šećerom u prahu!

Dobar Tek!
dokolica @ 11:33 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare