Volim kuhati a još više jesti...
Purgersko Gastro Dokoličarenje
Blog
četvrtak, lipanj 18, 2009

Verzija s višnjama!

Neki sam da od kolegice s posla dobila pola kilograma malina iz njenog vrta. obožavam šumsko voće. Maline, kupine, šumske jagode, borovnice ribizl..., sve obožavam. Sa voćem sam dobila i recept koji ću vam ovdje prezentirati. Radila sam ga dva dana za redom. Jedan dan sa malinama a drugi sa višnjama. Još ću jednom drugom prilikom napraviti ga i sa mješanim šumskim voćem, i dodati sličice!


Verzija s malinama.

Meni je fenomenalan. Lagan, kiselkast, osvježavajući! Mrak! A što se pripreme tiče, vrlo je brzo gotov i jednostava je za samu pripremu! Sve što treba u ove vruće (pro)ljetne dane!

Zato ako vam treba nešto takvo, bacite se na posao, nećete požaliti, tim više što sve sastojke, osim možda voća, sigurno imate u kući!

Sastojci:
Za biskvit:
4 bjelanjka
4 dcl šećera
4 žumanjka
1 kiselo mlijeko
1 dcl ulja
1 vanil šećer
2 dcl oštrog brašna
2 dcl glatkog brašna
1 prašak za pecivo

Za nadjev:
500 g voća po želji
1,5 žlica griza
1-2 žlice šećera (ovisno o tome koliko slatko vam odgovara)





Priprema:
Istucite bjelanjke u čvrst snijeg. Dodajte mu šećer. Dobro pomiješajte. Dodajte žumanjke pa redom sve ostale sastojke. Obadvije vrste brašna pomiješajte sa praškom za pecivo i dodajte smjesi od jaja. Izlijte u protvan koji ste predhodno namazali uljem i pobrašnili!

Stavite peči na 180°C 6-8 minuta. Zatim izvadite iz pećnice, te na isti poslažete voće koje ste predhodno izmiješali sa grizom i šećerom.



Vratite u pećnicu i pecite još oko 30 minuta. Probajte čačkalicom da li je pečeno.
Gotov kolač ohladite, pospite šećerom u prahu i izrežite na kocke.



Dobar Tek!

Sastojci
dokolica @ 12:25 |Komentiraj | Komentari: 14 | Prikaži komentare