Volim kuhati a još više jesti...
Purgersko Gastro Dokoličarenje
Blog
utorak, kolovoz 11, 2009


Evo mene natrag na kopno. Nije da sam zbog toga jako sretna, ali eto, kako kažu, sve što je lijepo kratko traje!
Imali smo krasno vrijeme, toplo more i sve u svemu odmorila se jesam, više psihički nego fizički.



Ne znam da li vam se desilo da na plaži čujete nešto o čemu netko do vas priča a da niste prisluškivali. E to se je meni desilo ove godine na Vodičkoj plaži. Ma zapravo ne bi to bilo ništa važno da nije riječ o receptu. Naime grupa žena koja je bila u našoj neposrednoj blizini je pričala o kuhanju. Nisam htjela prisluškivati nego su one jednostavno bilo glasne. Nisam nikako mogla ne čuti što pričaju.  I tako je jedna od njih ispričala kako je kuhala jedno jelo za veću grupu ljudi, koji je lagan za napraviti a jako ukusan.

Čim sam došla doma, otišla sam u dućan i kupila sve što mi je bilo potrebno za isti. Isprobala sam ga i moram reći da sam bila oduševljena!

No recept ću napisati nešto kasnije. Prije toga ću sa vama podijeliti nekoliko fotografije koje sam snimila. Sve su snimljene u Vodicam i Srimi, te nešto i na Murteru!


Srima u suton






Vodice



Vodička kreštava atrakcija


Cvijet za koji nemam pojma kako se zove, ako netko zna neka me prosvijetli! ;)))


Kanader koji je gasio požar u našoj neposrednoj blizini!

Evo ga i pri uzimanju vode!


Svjetionik (mislim da je to slikano na Murteru ali nisam sigurna) :))))

Poznata plaža na Murteru - "Slanica"

A sada na recept!

Sastojci:
Svinjska vratina (narezana na šnicle)
sol, papar
ulje

Za umak:
paprike babure
paradajz
luk
sol
papar
vegeta
vrhnje za kuhanje

Priprema:
Meso začinite i na ulju ga popržite sa svake strane da se zarumeni. Stavite ga na toplo.
Na ulju kratko prodinstajte luk, pa dodajte papriku narezanu na kockice i paradajz narezan na kockoce. Dakle radite sve kao za sataraš. Začinite. Sve skupa dinstajte dok se ne ne raskuha. Malo duže nego kad radite sataraš. zalijte vrhnjem za kuhanje.

Sada u protvan poslažite pećeno meso i preko njega stavite pripremljeni umak. Zapecite u pećnici na 200°C dok se gore ne napravi korica (jedno 20-ak minuta do 1/2 sata)! Uz to možete poslužiti prilog po želji, rižu, pire krompir, njoke ili nešto četvrto!

Uživajte!

P.S. Fotografije gotovog jela sam greškom izbrisala ali ću u nedjelju ovo ponovno raditi, pa ću postaviti i fotke. Ispričavam se zbog ovoga, ali eto, desilo se! :(((((
dokolica @ 20:39 |Komentiraj | Komentari: 19 | Prikaži komentare