Volim kuhati a još više jesti...
Purgersko Gastro Dokoličarenje
Blog
subota, siječanj 24, 2009


Evo mene nakon dužeg perioda izbivanja. Ne znam je li se vama desilo da vam se ništa ne radi. E pa ja sam u takvom periodu. Totalno neproduktivno vrijeme za mene. Kao da sam ispraznila baterije.  Sva sila problema tokom 12. mj. je uzela svoj danak. Nemam volje čak niti za kuhinjske zanimacije, a to me inače relaksira i ispunjava. Ali ne želim vas zamarati više sa time. Ajmo mi na receptić!

Danas sam se prisilila napraviti svojoj kćeri jedan desertić koji će moći jesti. Kako smo prije tjedan dana izvadili mandule, ne smije jesti krutu hranu, pa tako izbjegavamo čokoladu, keksiće, smokiće i sve ono što djecu inače veseli.

Ovi mali slatki zalogajčići su savršeni, jer kad ih se ostavi da odstoje preko noći, upiju vlažnost iz kreme i omekšaju. Savršeno.Jednostavno i brzo se rade. Čak kad vam nenadano dođu gosti, ovo je super brzo za napraviti.

Potrebno vam je:

2 paketa okruglih piškota (kupljenih u Lidlu)


Za kremu:
2 pudinga od vanilije
20 dag šećera
1/2 L mlijeka
1 maslac (izrađen)

Za umakanje:
10 dag čokolade za kuhanje
10 dag maslaca
3 žlice mlijeka
3 žlice šećera

Priprema:
Odvadite od pola litre, 16 žlica hladnog mlijeka. Ostatak stavite da zavrije. Prahu za puding dodate 4 žlice šećera (koje ste uzeli od onih 20 dag), i zajedno sa mlijekom izmiješajte u glatku smjesu. Ostatak šećera stavite u mlijeko da zakipi. Kad mlijeko zavrije, dodate puding. Skuhate ga i ostavite da se ohladi, povremeno mješajući da se na uhvati kora. U hladno izmiksate izrađeni maslac.

Ovom smjesom spajate dva i dva keksića.

Na štednjaku rastopite sastojke za preljev, ali pazite da ne zakipi.
Gotove keksiće umačete u čokoladu. Ostavite da se čokolada i krema stisnu, i voila!Uživajte!
dokolica @ 14:26 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare