Volim kuhati a još više jesti...
Purgersko Gastro Dokoličarenje
Blog
subota, travanj 11, 2009


Ovih dana nikako naći ekstra vremena. Pospremi, operi, napravi, skuhaj.....strašno. No nije mi teško jer volim Uskrs. Možda mi je zadnjih godina i draži nego Božić. Imam osjećaj da je manje iskormecijaliziran. Možda se varam....a možda je ove godine i kriza i recesija odradila svoj posao, pa ljudi i ne troše koliko su trošili prošlih godina. Ma uostalom i nema veze, što je da je. Ja želim svim ljudima da imaju lijep blagdanski stol, bio on manje ili više skroman.

Ja sam ovih dana eksperimentirala sa kolačima i napravila ovaj iz jedne od brdo knjižica koje sam pokupovala na kiosku (muž me bu jedan dan hitil van skup s njima).

Vrlo jednostavan biskvit, i fina čokoladna krema. Pun pogodak za moje ukućane koji vole čokoladu na 100 načina. Onaj predhodni kolač od kokosa nije im bio po volji jer ne vole kokos. Zato ga je mama pojela....

Dakle ako volite biskvit i čokoladnu kremu, ovo je kolač za vas. Brzo i jednostavno!

Sastojci:
Biskvit:
9 žumanjaka
9 bjelanjaka
9 žlica šećera
9 žlica brašna
2 žlice ulja
1 prašak za pecivo
kakao (ako želite tamni biskvit)

Krema:
250 ml vrhnja za šlag
100 g čokolade za kuhanje
200 g šećara u prahu
250 g maslaca

Glazura
100 g čokolade za kuhanje
2 žlice mlijeka
malo maslacaPriprema:
Istući žumanjke sa šećerom, dodati brašno i ulje, pa prašak za pecivo. Odvojeno istući bjelanjke u čvrsti snijeg i polako kuhačom umiješati u smjesu žumanjaka. Izliti u kalup po želji i ispeći (na 180°C 25-30 minuta). Ohlađeni biskvit prerezati na 3 dijela.

Za kremu zagrijete vrhnje za šlag i u njemu otopite čokoladu. Kad se ohladi, dobro izmiksajte. Odvojeno izmiksajte maslac sa šećerom pa sve skupa pomiješajte sa čokoladnom kremom.
Nadjenite kolač iznutra a na vrh nanesite glazuru koju ste pripremili tako da otopite navedene sastojke na laganoj vatri.

P.S. Meni se čini da bi tamni biskvit (sa dodatkom kakaa) bio bolji i vizuelno i po okusu. Vi odlučite samo kako vam je draže.

Dobar Tek!
dokolica @ 09:49 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare