Volim kuhati a još više jesti...
Purgersko Gastro Dokoličarenje
Blog - veljača 2009
subota, veljača 14, 2009





Svima Vama, dragim gastro i inim blogerima, želim sretno Valentinovo!
Volite i budite voljeni jer nema ljepšeg osjećaja od toga.

A svojoj kćeri, želim sretan...najsretniji 5. rođendan. Da joj se ispune sve one male željice koje poželi.
A mama i tata će se sa svoje strane potruditi da se one ispune, koliko je u našoj moći. A kad i ne budemo u mogućnosti, uvijek će tu biti naša bezuvjetna ljubav, koja će nadoknaditi sve!
dokolica @ 00:01 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
četvrtak, veljača 12, 2009


Rođendani! Ne znam slavite li vi svoj, ali ja svoj ne. Nekako mi se bedastim čini slaviti to što sam starija. :))))  Nije da se sramim godina niti ih skrivam ali ih niti ne slavim.
Ali zato slavimo rođendan naše kćeri.  A njen je rođendan 14.02. , na Valentinovo.

Kako ove godine ona prvi puta slavi svoj rođendan u McDonald's-u, doma će nam doći samo familija. Neki su već bili, neki će tek doći. I tako sam već radila tortu od sira by damijenestoslatko, a danas sam se odlučila na nešto što još nisam probala. Ovaj sam recept našla na nekoj od milijardu internet stranica, jednom davno i tako je ostao neisproban do danas.

Sve u svemu, rezultat je zadovoljavajući, s tom iznimkom što bih ja sljedeći puta u kremu stavila mlječnu umjesto tamne čokolade. Možda se varam ali mi se čini malo prejakom ovako u originalu.

Ako ste čokoholik, vjerujem da će vam se svidjeti. Meni je super. Uz malo šlaga sastrane....mmm!

Za tijesto:

5 jaja
200 g mljevenih badema
80 g maslaca
80 g šećera
1 vanil šećer
2 žlićice prašla za pecivo
2 žlice narančinog soka
200 g čokolade

Za kremu:

250 ml slatkog vrhnja
250 g čokolade (75% kakaa)

Za glazuru:

200 g čokolade
100 g maslaca



Priprema:
Šećer, vanilin šećer i maslac pjenasto izmiješajte. Dodajte žumanca, bademe, prašak za pecivo, narančin sok i rastopljenu čokoladu. Na kraju lagano umiješajte čvrsti snijeg od bjelanjaka.
Smjesu izlijte u kalup (ø 26 cm) obložen pek-papirom i namazan maslacem te pecite u pećnici zagrijanoj na 180˚C 50 minuta.

Za kremu, vrhnje zakipite i prelijte preko nasjeckane čokolade. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Ohladite najmanje sat vremena.Ohlađenu smjesu izmiješajte električnom miješalicom dok ne udvostruči volumen.

Pečeni ohlađeni biskvit prerežite i premažite pripremljenom kremom.
Prelijte čokoladnom glazurom koju ste pripremili tako da u ste u čokoladu, koju ste otopili na pari, umiješali omekšani maslac.

Dobar tek!
dokolica @ 15:52 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare